Hotel Park Inn by Radisson Sárvár

A projekt:

A szálloda 203 kétágyas szobával valamint 4+16 lakosztállyal rendelkezik, ezek egy része összenyitható. Szintenként egy-egy mozgássérültek részére is használható szobaegység készült. A legtöbb szoba „zip&link” illetve „king size” ágyakkal készült. Minden beépített szobabútor és bútorelem /ágy fejrész, íróasztal, szekrény, lámpatestek, mosdópult, stb./ valamint a szőnyegek mintája egyedileg tervezettek. A szállodalánc arculatnak megfelelően szintenként a négy Park Inn szín egyike határozta meg a szobák és közlekedők a komplementer színpárosítás szerinti szindinamikáját.

A közösségi területek kialakításánál követtem a négy arculati alapszínre épített hangulatváltást.  Az erőteljes bútorszínek elővetítik a különböző helyiségcsoportok színességét. Intenzív színek használata a természetes világítás hiánya miatt feltétlenül indokolt volt. Ezért a konferencia teremnél sárga-narancssárga, a konferencia előtérnél kék, a bár söröző vörös színek alkalmazásával a nagy terek önálló színkarakterét igyekeztem létrehozni.

Különböző módozatokban működtethető mesterséges világítás és a színek összhatása és ezek módozatai hangulatváltást teszi lehetővé.

Itt többféle egyedi lámpatestet terveztem, az étterem mennyezeti világításaként üvegprizmába helyezett üres palackok halmazából épített diffúzorokkal, illetve perforált „álonyx” előtéttel működő álmennyezeti lámpákkal. A felületeket alkotó anyagok minősége és jellegének kiválasztásakor arra törekedtem hogy kevés eszközzel nagy felületeken létrehozhatóak legyenek grafikus rajzolatok, fény-árnyék hatások, a megvilágítás különböző napszakokoktól függően új élményt nyújtson.