Hotel Park Inn by Radisson Budapest

A business hotel a város Újpesthez közeli részén, a Szekszárdi utcában, irodaházak környezetében épült. Szándékunk volt a szokványos, közhelyes és szoros költségvetésű projekt saját mintára való átértelmezése és új érték létrehozása. Az emocionális szín- és felületi gazdagság, avagy éppen puritán plaszticitás, a dinamikus vonalvezetésű akcentus és az alig észrevehető részlet kifinomultsága azon eszközök közé tartoznak, amelyekkel egy hotel belsőépítészeténél operálunk. Több funkcionális és formai elem is, amelyek látszólag mereven szabályozottak, szelíden átalakultak, így a kezdeti gondolatok, a tervezői szándék lehetőséget kaphattak a megvalósulásra. A szálloda 136 kétágyas szobával illetve lakosztállyal rendelkezik, ezek egy része összenyitható. Szintenként egy-egy mozgássérültek részére is használható szobaegység készült. A legtöbb szoba „zip&link” illetve „king size” ágyakkal készült. Minden beépített szobabútor és bútorelem valamint a szőnyegek mintája egyedileg tervezettek. Jellemzően a szürkés kőris furnéros bútorok, a fehér-sötétszürke falak és a 7 szín bontású szőnyeg ritmikája alkotják a szobák szín és textúra világát.

A közösségi területek kialakításánál ugyanezt a hangulatvilágot követtük. Ha lehet, még intenzívebb fekete-szürke-fehér kontraszttal, a formák által felerősítve mozgattuk az adottságainál fogva előnytelen belmagasságú teret. Sötét színű függönyözéssel az étterem a napszaknak illetve az üzemmódnak megfelelően nagyobb vagy kisebb terekre osztható. Az étterem belső határfalait élénk narancs-vörös digitprintes kompozíciókkal zártuk. Kívül a térelválasztó falakra absztrakt Budapest térkép sémájú tapétázott felületeket képzeltünk el.

Többféle egyedi lámpatestet terveztünk, az étterem mennyezeti világításaként- DIY üvegballon-steklámpákat, a bár álmennyezetéből véletlenszerűen csavarodó lámpákat helyeztünk el. A nagy felületeket borító anyagok minőségének és jellegének kiválasztásakor arra törekedtünk, hogy a kevés eszközzel létrehozott grafikus rajzolatok, a fény-árnyék hatások és a megvilágítás különböző napszakoktól függően új élményt nyújtsanak.